Handige app: de wek-eend-agenda
Wie de wek-eend-agenda aanschaft, schiet nooit meer mis.
Het apparaatje zit verpakt in een handzaam doosje, dat na beroering van het deksel automatisch verder openspringt. Het is belangrijk dat de hoofdgebruiker van de wek-eend-agenda op dat moment boven het doosje hangt. De wek-eend-agenda is namelijk, zoals het een goede eend betaamt, uitzonderlijk eenkennig. Wie het eerst in beeld is, is zijn leider, waarvoor hij werkelijk alles op alles zal zetten.
De wek-eend-agenda is multifunctioneel, maar bij uitstek geschikt als wekker en als agenda, de naam van de app zegt het eigenlijk al.
Bij het krieken van de dag of op een veel later moment, afhankelijk van de persoonlijke voorkeur en plichten van de moeder van de eend – en dat kan ook een man zijn, al ziet de eend dat zelf niet zo – begint de app lieflijk zachtjes te snateren. Storend dierlijke processen, waaronder de hormoonhuishouding die het snatervolume zou kunnen beïnvloeden, zijn door de makers weggefilterd. De eend zal de bedrand dan ook niet bevuilen met excrementen, in de volksmond: poep en pies. Indien de leider geen aanstalten maakt van horizontaal naar verticaal te bewegen, zal de eend zijn volume langzaam opvoeren. Een klap op zijn kop volstaat om de snoozefunctie aan te zetten. De snateraar heeft een herstelperiode van gemiddeld tien minuten, daarna zal hij zijn taak hervatten.
De eend registreert automatisch dat hij zijn wekactiviteit kan beëindigen en transformeert op dat moment zelfstandig naar zijn agendafunctie. Met attent gekwaak meldt hij de activiteiten die zijn leider voor die dag gepland heeft. Of het nu gaat om een tandartsafspraak, een overleg, het uitwerken van een project of een te plegen telefoontje: de eend neemt zijn taak uiterst serieus en verslapt nooit.
De makers zijn erin geslaagd alleen die kwaliteiten van de levende evenknie van de wek-eend-agenda te elimeren die storend zijn. Zij hebben gemeend de aanhankelijkheid van de ware eend te moeten behouden. De leider kan dus rekenen op trouwe assistentie en op een vriendelijke natuur. Het apparaat is daarmee ook een waardevolle huisgenoot voor eenzame ouderen, die door afnemende lichamelijke kwaliteiten niet kunnen opteren voor een hond.
Nee, ik heb géén idee wat een wek-eend-agenda is …, behalve dan een schrijffout die ik aantrof op een website: wekeendagenda in plaats van weekendagenda.
Print artikel | Dit bericht is gepost door Ingeborg op vrijdag 4 februari 2011 om 13:26 uur en is gearchiveerd onder Blog. Volg reacties op dit bericht via RSS 2.0. Reacties zijn momenteel uitgeschakeld, maar je kunt trackback van je eigen site. |
Nog geen trackbacks.
Commentaar is gesloten.
ongeveer 13 jaar geleden
Pfff, ik dacht even dat je malende was 🙂
ongeveer 13 jaar geleden
Da’s typisch een fout die ik zou kunnen maken.