klant-is-koningIk sta in dubio. Eén van mijn grootste klanten heeft me met een duidelijke opdracht aan het werk gezet. Ik kan dus uit de voeten en de klant heeft geen omkijken. Noch naar mij, noch naar de uitvoering. Maar dat betekent meteen dat contact niet puur noodzakelijk is. Maar laat je dan ook niets van je horen?

Aan de ene kant denk ik: ‘De opdrachtgever heeft een overvolle agenda; moet ik me niet binnen gaan proppen als ik geen inhoudelijke berichten heb.’ Maar aan de andere kant van de schouder zit het poppetje dat piepend vraagt: ‘Wat zou je zelf willen? Zelfs met een druk schema zou je toch iets van terugkoppeling of extra binding willen?’

Oké: opgelost. Precies zo aan de klant voorleggen: heeft hij er behoefte aan dan plannen we een afspraak. Is hij tevreden met hoe het gaat, dan houden we het zo. Klant tevreden, ik gerustgesteld, allebei blij.