Van onze correspondent op Aruba:

Ik moet jullie toch weer even op de hoogte stellen van de laatste ontwikkelingen in de paddenstand. Dachten we eerst dat we er veel hadden, blijkt nu dat dat niets voorstelde!
Vanochtend wilde ik naar mijn auto lopen, hoorde ik een heel eng geritsel. Bleek dat er duizenden padjes (hun staartje nog niet kwijt en nog nat achter de oortjes) voor mij uiteen weken:de grond was bezaaid met het paddespul, soms wel twee lagen dik door paddenpaniek wegens naderend menselijk wezen.
Het lijkt wel een soort Hitchcock film, niet “The Birds” maar “Froggies”. In een plas zag ik een hele grote zwarte vlek. Dat bleken een paar honderd paddenvisjes te zijn, zeg maar de kleine brothers van het gespuis op de oprit.
We hebben vandaag ons best gedaan zo hard en onverwacht mogelijk de oprit op en af te rijden en zoveel mogelijk kleine brothers te doden. Dat lukt goed! We hebben al heel veel paddenlijkjes (helemaal plat gewalst) gescoord. Ik zou tegen ‘me eige’ willen zeggen: “ga zo door!”