Bekijk de afbeelding op ware grootteHet weer is in Nederland een communicatiedingetje. Ontelbare kennismakingen gaan gepaard met gekrakeel over wat onze luchten produceren. Die aanpak is misschien niet bijster creatief, maar zo’n gezamenlijke code is toch wel erg praktisch. Handige tip: verbind aan uw weersbeschouwingen een compliment over de kleding van uw gesprekspartner. “Wat goed dat je zulke zonnige kleding kiest, ondanks die sombere regenbuien”of “Dapper hoor, die waaghalzerij op torenhoge hakken, terwijl de ijzel ons nog om de oren slaat!” Succes verzekerd!

Er zijn ook mensen – die ik uit privacy overwegingen niet bij name wil noemen – die, nog liggend in bed, de dag beginnen met een hoopvolle check van de voorspellingen: zou de zon er nu eindelijk eens aan zitten te komen?! De informatie die via hun iPhone (hulde aan dat apparaat!) tot hen komt, maakt of breekt hun dag. Somberheid of zonnigheid voor de komende 16 wakende uren, al naar gelang de berichten van het mobiele netwerk. 

Mijn mobiel vertelde vanmorgen – en inderdaad: nog in de sponde – dat kou en wolken een terugtrekkende beweging hebben ingezet. Dat de zon en warmte vanaf woensdag in ons leven terugkeren. En nader onderzoek bij mijn vrienden van het KNMI lijkt zelfs aanwijzingen op te leveren voor een voorzichtige hittegolf vanaf het weekend.

Mijn hartje springt, mijn mondje zingt: de zomer komt eraan!